неделя, 16 септември 2012 г.

МУСАКА

Продукти:

700 гр картофи
500 гр кайма смес
1 глава лук
2-3 моркова
2 домата
черен пипер,червен пипер,сол,чубрица на вкус.

За заливката:

3-4 с.л. олио
3-4 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
2-3 яйца
сол на вкус

В олиото запържваме лука,картофите и морковите до омекване.
Прибавяме каймата и бъркаме сместа,докато стане на трохи.
Добавяме червения пипер,ситно нарязаните домати / пожелание може и доматено пюре /.
Задушаваме за около 15 мин, доливаме около 250 мл.вода и печем във фурна на 180-200 градуса

Приготвяме заливката, като запържваме брашното в мазнината.
Добавяме прясното мляко и разбъркваме до еднородна смес.
След това добавяме предварително разбитите яйца и отново разбъркваме.
С така приготвената смес заливаме готовата вече мусака и запичаме до зачервяване.

Добър апетит!