вторник, 11 декември 2012 г.

Празнични пържолки

За 4 порции:

Начукваме добре 4 бр.свински пържоли, овкусяваме ги със черен пипер и сол.
Върху пържолките слагаме листенца от градински чай за допълнителен вкус и аромат.
Запичаме на тиган с малко мазнина от двете страни за по 2-3 мин. Наливаме 1ч.чаша червено вино и слагаме във фурната за около 15-20 мин на 180 градуса.

За пържолките можем да приготвим следната гарнитура:
Сваряваме около 10 предварително обелени картофа в подсолена вода. Готовите картофи намачкваме още докато са горещи. Нарязваме на ситно 1 връзка пресен лук и запържваме с малко мазнина /до омекване/. Прибавяме около 300 гр.сметана за готвене и разбъркваме добре.
Добавяме намачканите картофи и получаваме вкусно картофено пюре.

Добър апетит!